Over ons

Mantelzorgpas Amersfoort is een initiatief van Gemeente Amersfoort in samenwerking met Indebuurt033 en Leef3.nu. De Mantelzorgpas is in 2020 in het leven geroepen als blijk van waardering voor iedereen die mantelzorg verleent aan iemand die woonachtig is in Amersfoort.

Als u in aanmerking komt voor de Mantelzorgpas krijgt u een tegoed van € 150,-. De Mantelzorgpas is geen fysieke pas, maar is een digitaal tegoed dat u kunt verzilveren in een speciaal voor mantelzorgers in het leven geroepen webwinkel van Leef3.nu.

In de webwinkel staan diensten (zoals maaltijdbezorging of klussendienst) en producten (zoals tijdschriften, hulpmiddelen of boeketten) die de mantelzorger met het tegoed van € 150,- kan kopen.

Over Indebuurt033

Indebuurt033 is in Amersfoort het eerste aanspreekpunt voor vragen en advies rondom mantelzorg.

Daarnaast:

  • coördineert Indebuurt033 het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort
  • biedt Indebuurt033 ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren
  • is Indebuurt033 er voor mensen die anderen willen ontmoeten, die vragen of zorgen hebben over opgroeien en opvoeden, geldzaken, wonen of andere leefgebieden
  • geeft Indebuurt033 informatie en advies en biedt Indebuurt033 een luisterend oor en (kortdurende) ondersteuning waar nodig

Over Leef3.nu

Leef3.nu is een non-profit organisatie (onderdeel van Beweging 3.0) en werkt samen met lokale ondernemers en grote landelijke partijen om diensten aan te bieden die dichtbij, persoonlijk en betrouwbaar zijn. Met de diensten en producten van Leef3.nu kunnen mensen zo lang en plezierig mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

De diensten zijn specifiek gericht op ouderen en mantelzorgers en zijn onder te brengen in vier thema’s:

  • Gezondheid (zoals: pedicures aan huis, rijbewijskeuring, health check, hulpmiddelen)
  • Gemak (zoals: kappers aan huis, belastingadvies, maaltijd aan huis, huishoudelijke hulp)
  • Sociaal (zoals: dagtochten, belservice, anderen ontmoeten)
  • Veiligheid (zoals: personenalarmering, veiligheidscheck, inbraakpreventie)

Leden van Leef3.nu kunnen gratis advies krijgen op allerlei vlakken die te maken hebben met ouder worden, zelfstandig wonen en mantelzorg en komen in aanmerking voor korting op tal van diensten. Het lidmaatschap bedraagt € 24,65 per jaar en geldt voor het gehele huishouden. Er zijn in Amersfoort zo'n 9.000 huishoudens lid van Leef3.nu.

Zoeken